Så får du rätt uppgift om vikt och volym på dina komponenter och försändelser

För många är det idag viktigare än någonsin att ha exakta uppgifter om volym och vikt på sina varor, delar eller färdigpackade försändelser redo för leverans. Men hur skall man få korrekta värden och samtidigt ha en kostnadseffektiv metodik?
CubiScan mäter och väger delar och förpackningar med hjälp av sensingteknik och används för att förbättra lagerplanering, kartongstorlek, ompaketering, kontrollvägning och leverans. Mindre delar och paket mäts med hjälp av infraröd avkänningsteknik och större paketerade föremål mäts med ultraljudssensorer, allt med största precision. Cubiscan är grym på att mäta även föremål med oregelbunden form och klarar sådana på upp till 18 x 18 x 12 tum med en upplösning på 0,05 tum. Kapaciteten för mer vanliga paket, t.ex. lådor är 24 x 24 x 36 tum med en upplösning på 0,1 tum

”CubiScan sparar mycket tid och bekymmer hos flera av våra kunder. Många har länge haft behov av att veta komponenters och försändelsers volym och vikt men har problem med att mäta och väga rätt. I och med den nya Kemikalieskatten blir det ännu viktigare att ha rätt uppgifter så att all elektronik och vitvaror får rätt skatteberäkning. Föremål som inte är fyrkantiga utan har t.ex. många olika vinklar eller hörn är i princip omöjliga att ta korrekta uppgifter på om man inte har rätt förutsättningar. CubiScan är helt rätt lösning för de som vill ha en flexibel och ekonomisk process för detta ändamål” säger Christina Befwe, marknadschef på Idnet AB

CubiScan har en aktiv seriell kommunikationsport, en Ethernet-port och en USB-port och den medföljande gränssnittsprogramvaran möjliggör menystyrd operatörskontroll, datalagring / överföring och diagnostik. Vill man ha en helt mobil vägnings/mätnings/identifieringsstation finns ett flertal olika möjligheter, t.ex. mobilvagn, mobil strömförsörjning, handhållen streckkodsläsare och etikettskrivare.

För mer information om CubiScan och lösningar som Idnet levererat där CubiScan ingår, kontakta Christina Befwe 0708-652890.

Kommentarer inaktiverade.