Idnet tar ytterligare steg inom Wifi

På Idnet har vi sedan länge arbetat med trådlösa nätverk. Nu har vi formaliserat vår gedigna kompetens genom ytterligare CWNP-certifieringar enligt CWNP® programmet, global branschstandard för leverantörsoberoende utbildning och certifiering inom 802.11 trådlösa nätverk. Programmet är uppdelat i olika nivåer och omfattar wifi generellt (CWTS), wifi på djupet (CWNA), fokusområderna wifi säkerhet (CWSP) och wifi analys/felsökning (CWAP). Idnet har certifieringar enligt CWTS, CWNA och CWSP fördelat på flera medarbetare och under 2018 uppnås certifiering av det sista fokusområdet, wifi design (CWDP)

En CWNP-certifiering sticker ut i IT-branschen och är ett solklart bevis på kompetens för hur man får nätverket säkrare, kostnadseffektivare och tillförlitligare. ”Fundamentet för en CWNP-certifiering är ett totalt oberoende av vem som tillverkat hårdvaran. Det betyder alltså att man alltid är WLAN-expert oavsett vilket fabrikat det är på utrustningen som installeras” berättar Christina Befwe, marknadschef på Idnet AB. ”Det är viktigt att man som kund skall känna sig trygg. Genom att vi fortsätter att gå upp på ”CWNP-trappan” och även har ett eget WLAN-labb kvalitetssäkrar vi våra lösningar” fortsätter hon. ” I Wlan-labbet kan vi testa konfigurationer och ta fram den setupen för våra kunder genom att se vilka produkter och inställningar som passar kundens mål och förutsättningar bäst. Här sparas både pengar och tid”. Idnet är även utnämnd till Certified Specialist Wing för Extrem Networks och har även certifierats för Cisco och Fortinet. ”Detta sammantaget gör oss i allra högsta grad världsunika” menar Christina.

Idnet har en lång och bred erfarenhet av wifi i olika miljöer, t.ex. på lager, i butik och kontorsutrymmen, i frysrum samt utomhus. Tjänsterna som erbjuds omfattar allt från sitemätning, installation, drift , övervakning och finansiering.

Idnets wifi-expert Paul Holmgren är den hos Idnet som innehar flest certifieringar på företaget.
”Högsta nivån inom CWNP är Certified Wireless Network Professional (CWNP). Här går man in på mer mjukare värden, att sprida wifi-kunskapen t.ex. genom uppsatser och bloggande inom ämnet” berättar Paul. ”Vi har regelbundet wifi-seminarier och utbildar gärna i ämnet, bloggandet är vi ännu kanske inte lika heta på ” fortsätter han och skrattar.

”Vi har en djup förståelse för hela supply chain och kan verkligen trådlösa nätverk och klienter. De som på ett enkelt och smidigt sätt vill ha marknadens mest kompetenta Wlan hjälper vi gärna”, avslutar Christina Befwe.

För mer information, kontakta Christina Befwe, 0708-652890

Kommentarer inaktiverade.