WMS-systemet som hanterar omnikanalsförsäljning

WMS-systemet är marknadsledande och driver tillväxt genom hela varuförsörjningskedjan – från alternativa marknadsplatser via lagerhantering till leverans – med fokus på flexibilitet, kontroll och effektivitet.
Idag finns WMS-systemet hos fler än 1200 kunder världen över. Några av dem berättar om sin vardag och utmaningar i filmerna till höger och nedan.

Idag är det nyttjande av internet en självklarhet för alla konsumenter vid eller inför ett köp.
Detta ställer helt nya krav på visibilitet och tillgänglighet av din produkt- och lagerinformation.

Jockey berättar om hur systemet för lagerhantering från Manhattan Associates hjälper dem ta nya marknadsandelar i alla deras olika försäljningskanaler.
Se hur fick Whirlpool rätt överblick och styrning av sitt varuflöde tack vare Manhattan
Nytt Warehouse Management System  gav Giant Eagle avsevärt lägre lager- och personalkostnader
Med WMS-systemet fick Vera Bradley 4-5 gånger bättre lageromsättningshastighet

 

Vi levererar i särklass världens mest framgångsrika Warehouse Management System (s.k. WMS-system eller lagerhanteringssystem)

Warehouse Management Systemet (WMS-system eller lagerhanteringssystem) levererar vi i samarbete med den amerikanska leverantören Manhattan Associates, världens mest framgångsrika tillverkare av system för lagerhantering.

Systemet lämpar sig för verksamheter med komplexa varuflöden där flexibilitet, effektivitet och kontroll är viktigt liksom omnikanalshantering.

Förutom lagerhantering finns även mjukvaror för kontroll av produkter innan och efter leverans till lager. Uppströms stöd till leverantörer med bl.a. etikettering och leveransplanering är tillsammans med nedtröms planering av skeppning till kund/konsument från bästa leveranspunkt är bara två av många delar.
Ett annat omnikanalsperspektiv är möjligheten att styra ett plockuppdrag från e-handelskanalen direkt till butik istället för centrallager.
Bilden nedan visar hur lösningarna är plattformsbaserade och täcker hela varuförsörjningskedjan.

Vill du veta mer?

Idnet är Manhattan Associates geografiska partner i norden. Vi ansvarar här för försäljning, implementation och support.
Kontakta oss direkt
 
Mer information på Manhattan Associates egna webbsida www.manh.com

Supply Chain Intelligence

Supply Chain Intelligence
Eliminera manuella rapporter och få viktiga realtidsdata för att utvärdera personal, logistikpartner och anläggningar.
Trading Partner Management
Utöka kapaciteten i leveranskedjan och automatisera kommunikationen för ett jämnt och smidigt varuflöde i lagret och snabbare orderhantering tillsammans med en kundorienterad onlineportal.
Yard Management
Få reda på fordonspositioner och status direkt. Schemalägg ankomster vid lastkajer och korta ner på- och avlastningstiderna.
Warehouse Management
Finjustera anläggningen genom effektivare layout, bättre utnyttjade resurser, strömlinjeformad inventering och felfri orderhantering. Förbättrad SKU-distribution ökar kvaliteten och effektiviteten under plockningen samt genererar korrekta filer för faktureringen.
Labor Management
Förbättra arbetsprestationerna och minska kostnaderna. Maximera arbetskraften genom planering och uppföljning.
Transportation Execution
Hantera transportbehovsaktiviteterna för att bättre kunna koordinera, styra och hålla tidsplanen.

Fler exempel på effektiviserad lagerhantering

I länkarna till höger och nedan hittar du exempel på hur Manhattan Associates´ Warehouse Management System hjälpt organsiationer effektivisera sin lagerhantering och till att nå sina nyckeltal!

bild på 3 Suisses som fått effektivare leveranskedjor av Manhattan Associates

Adidas Group stärkte sin globala distributionsmodell

Adidas Groups verksamhet sträcker sig över hela världen. För att få varuflödet att flyta på så smidigt som möjligt för de olika segmenten Adidas, Reebok och TaylorMade-Adidas golf, påbörjade Adidas Group ett samarbete med Manhattan Associates, vars Distribution Management-lösningar implementerades på tre av Adidas Groups distributionscentraler i USA, Europa och Asien. Lösningen visade sig vara framgångsrik på flera sätt; den gav både en standardiserad modell för distributionssystemet, förbättrad supply chain-kontroll och en förbättrad lagerkontroll.Klicka här för att läsa mer.

bild på Adidas som fått effektivare leveranskedjor av Manhattan Associates

Tesco direkt tar kontroll över sin leveranskedja

Tesco Direct är en onlinebaserad dagligvaruhandel som erbjuder det mesta ur Tescos butikssortiment förutom mat. Den är en del av Tesco.com och ingår i Tesco Stores Ltd, Storbritanniens största stormarknadskedja. De erbjuder över 11 000 olika artiklar via sin hemsida och 7 000 av dem kan även beställas via katalog. Med hjälp av Manhattan Associates har de nu full kontroll över sitt supply-chain flöde för att hantera tillväxten.
Klicka här för att läsa mer.

bild på Tesco som fått effektivare leveranskedjor av Manhattan Associates

Urban Outfitters höjer effektiviteten med integrerad supply-chain lösningar

Urban Outfitters levererar unika shoppingupplevelser till väldefinierade kundgrupper från sina egna affärer, webbsajter och kataloger. De erbjuder differentierade kollektioner av modekläder, accessoarer och heminredning i trevliga miljöer. Förutom egna butiker och direktförsäljning har företaget även en grossistdivision som distribuerar till över 1 000 butiker i USA och England.
Klicka här för att läsa mer.

bild på Urban Outfitters som fått effektivare leveranskedjor av Manhattan Associates

Catering Engros förbättrar plockprecisionen och den operativa effektiviteten

Catering Engros är en ledande dansk livmedelsdistributör. Genom införande av mjukvara från Manhattan Associates gör man årliga kostnadsbesparingar på DKK 1,7 miljoner genom förbättrad lagerkontroll, färre lastbilsresor och 30% förbättring av produktivitet i plockprocessen.
Klicka här för att läsa mer.

bild på Catering Engros som fått effektivare leveranskedjor av Manhattan Associates

Kommentarer inaktiverade.