Från och med 1 oktober 2017 har Raptec AB att integreras med Idnet AB. Målet är att stärka båda företagen genom att skapa ett starkare varumärke och förbättrad marknadsposition.

– Vi är övertygade om att Raptec tillsammans med Idnet AB kan öka värdet mer för kunderna. Tillsammans med Idnet får vi ett starkare fokus på den nordiska marknaden och med ett gemensamt mål. För Raptec innebär det tillgång till en större organisation som också bidrar till fler resurser för vår verksamhet. Det här kan bara stärka Raptecs varumärke, säger Kjell Isaksson, VD för Raptec.

Idnet VD Magnus Alm är också positiv till fusionen:
– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Raptecs arbete och utveckling kommer att fortsätta som vanligt och det kommer inte förändra tillgången till Raptec:s produkter. Genom att slå samman våra två företag kan vi erbjuda kunderna fler unika mervärden som tillsammans med vår egen mjukvaruplattform ger ännu större kompetens och bredd inom automation.

Magnus Alm fortsätter som VD för Idnet AB. Kjell Isaksson kommer att ansvara för Raptecs internationella försäljning. Samgåendet gäller från och med 1 oktober 2017.

För mer information, var vänlig kontakta:

Magnus Alm, Idnet AB: +46 (0) 31 760 51 24, magnus.alm@idnet.se

Kjell Isaksson, Raptec AB: +46 (0) 708 65 28 85, kjell.isaksson@raptec.se

Portal och Pan-Tilt ökar din automationsgrad

Med Portal görs en fotografisk identifiering av truck och kolli i lastoperationen, en framtidssäkrad och spårbar arbetsmetod med stora fördelar. Pan-Tilt är en standardprodukt som monteras på truckar och konceptet består lite förenklat av kamera och en lättmanövrerad joystick. Portal och Pan-tilt är framtagna med ledorden Kvalitet och Miljö. Komponenterna som används är noga utvalda med hänsyn till detta. Produkterna skall inte bara förenkla och förbättra för användaren. De är även utvecklade för att fungera längre än liknande produkter och konstruerade så att användaren själv enkelt skall kunna byta komponenter. Med preventiv service förlängs produkternas livslängd ytterligare. Produkterna är moduluppbyggda och anpassas enkelt till ditt system.

Portal

Med Portal får du ett avläsningssystem som är utvecklat för de mest avancerade logistiska krav inom lager och e-handel.


Portal är ett konceptet baserat på den senaste tekniken kombinerat med egenutvecklad standardlösning. Kundunika anpassningar görs enkelt liksom olika integrationslösningar, vilket betyder att vi kan hjälpa dig att optimera dina transport- och logistikprocesser på det sätt som du önskar.

Portal är oslagbar när du vill säkerställa att rätt gods hamnar på rätt plats med full spårbarhet i realtid.
Typiska användningsområden är t.ex. vid transport av gods från färdiglager till utleveranslager eller genom en port för utleverans på lastbil. Även utseendet på godset kan registreras.
Genom Portal sparas mycket tid eftersom trucken inte behöver stanna när operatören skall skanna kollin. Med Portal är trucken kontinuerligt i rörelse. Kvaliten på inläsningarna blir dessutom betydligt bättre då det blir i princip omöjligt att göra fel. Det betyder alltså att Portal inte bara ger en effektivitets- och kvalitetsökning, även arbetsmiljön i lagret förbättras eftersom stressen minskas hos personalen.

Pan-Tilt

Med Pan-Tilt läser du av streckkoder på ett sådant effektivt sätt att du inte bara klarar effektiviteten, du kommer också se skillnad i lagerarbetarnas arbetsmiljö.

Pan-Tilt används i olika tillämpningar inom industrin och det finns idag två modeller speciellt anpassade för olika branschkrav.

Den ena modellen är speciellt utvecklad för bilindustri (Odette-läsning) och olika transportapplikationer (STE), den andra är främst lämpad för pappersbruk, stålverk och hamnar och miljöer där det krävs en robustare konstruktion och snabbare avläsning.

Ett vanligt arbetsmoment där Pan-Tilt används är lastning. I samma stund som streckkoden avläses presenteras förvald information från lagersystemet på truckdatorn, allt med full spårbarhet. Det unika med Pan-Tilt är att man nu kan läsa mer effektivt och korta körtiden. Lagerarbetarna får en bättre möjlighet att göra ett bra jobb och samtidigt uppnås lägre energiutnyttjande vilket i sin tur är positivt för era energi- och hållbarhetsmål.

Kommentarer inaktiverade.