Nyheter 20.10.21

Idnet för andra gången utsedd som Gasell-företag av Dagens Industri

Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför har Dagens Industri i över 20 år utsett de snabbast växande företagen i Sverige till s.k.Gasellföretag. Idnet utnämndes 2019 som ett Gasell-företag och i veckan som gick kom en ny utnämning.

”Det är fantastiskt roligt att Idnet åter tillhör de bolag som uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag, det är ju färre än 1 % av Sveriges aktiebolag som klarar det. Det är tuffa tider för många. Att skapa flexibilitet för en oviss framtid är minst sagt affärskritiskt och pandemin har satt det på sin spets. Vi är jättestolta över hur vi på Idnet kan stödja våra kunder i detta, och hur vi tillsammans ur så många perspektiv skapar hållbar tillväxt för våra kunder”- Peter Hallinger, VD på Idnet.

För att utses till Gasell måste man uppfylla samtliga av nedanstående kriterier.  Dessutom görs en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in.

Ett Gasellföretag har:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  • Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

Relaterade inlägg

Visa fler inlägg expand_more