Nyheter 28.10.19

Idnet utsett till Gasellföretag av Dagens Industri

Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför har Dagens Industri under 20 år utsett de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Härom veckan kom Idnets utnämnande med posten.

”Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag så vi är så klart jättestolta. Vår bransch är nog bland de mest spännande av alla. Den tekniska utvecklingen kommer hela tiden med nya förutsättningar. Ständig utveckling, framtidsfokus och genuint äkta engagemang ligger i Idnets DNA. Stort tack till våra fantastiska medarbetare och kunder som är de som gör vår tillväxt och resa framåt möjlig”- Magnus Alm, VD på Idnet.

För att utses till Gasell måste man uppfylla samtliga av nedanstående kriterier.  Dessutom görs en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in.

Ett Gasellföretag har:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  • Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

Relaterade inlägg

Visa fler inlägg expand_more