Nyheter 03.02.23

Nordic Nest Group och Idnet AB ingår samarbete kring digitalisering av butik

Efter utvärdering i nyöppnade pilotbutiken vid Sergel i Stockholm planeras nu en fortsatt digitalisering av ytterligare butiker inom kedjan.

Nordic Nest Group driver idag dem två varumärkena Nordic Nest och Svenssons och har som stor e-handelsaktör erfarenhet av att arbeta med dynamisk prissättning och är vana att snabbt testa nya funktioner. För att skapa samma flexibilitet i butik krävdes nytänk gällande den pappersbaserade butikskommunikationen. Tack vare elektroniska hyllkantsetiketter (ESL) kan kedjan nu vara lika snabbfotade online som i butik och snabbt genomföra ABC tester av olika funktioner och budskap. I butikerna inom Svenssons har man valt att ersätta merparten av sina pappersskyltar med ESL vilket innebär att butiken har utrustats med flertalet olika storlekar, från små skyltar med individuella produkter till större prislistor.

Lösningen bidrar till en bättre kundupplevelse och ökar konverteringen där kunderna nu kan tillförskaffa sig mer produktinformation och beställa produkterna på egen hand via QR-koder/NFC med hjälp av sina telefoner. Förutom att öka den direkta konverteringen möjliggör detta även för kunder att kunna beställa hem produkter som är slut i lager. Tack vare att ESL-lösningen är kompatibel med befintliga accesspunkter i butikerna krävdes ingen installation av annan hårdvara än etiketter i butik. Detta innebär att installation såväl som underhåll förenklas och att TCOn blir än mer attraktiv.


Pontus Ericsson
, Chief New Business Officer, Nordic Nest Group: ”Det är väldigt kul att vi är igång. Vi har ett tydligt fokus på att skapa världens bästa kundupplevelse och letar hela tiden efter sätt att förbättra upplevelsen för våra kunder. Med denna lösning tar vi ett rejält kliv framåt genom tydligare och snabbare prisinformation. Samtidigt innebär detta så klart också effektivitetsfördelar i vårt dagliga arbete, där vi knyter samman vårt arbete med priser och kommunikation mellan alla våra kanaler. Så även om vi tog utgångspunkt i vår första grundsten, att skapa världens bästa kundupplevelse, så är detta ett bra exempel på ett samarbete som tar oss framåt i alla våra grundstenar, där vi utöver att skapa världens bästa kundupplevelse även vill bygga världens mest motiverade team och driva världens mest lönsamma retail. Nu blir nästa steg att implementera detta i samtliga av våra butiker och att fortsätta utveckla lösningen tillsammans med Idnet”

Det känns fantastiskt roligt att en kedja som Nordic Nest Group börjar anamma ESL i sin verksamhet. Sedan första mötet med Nordic Nest Group har ESL känts som en självklarhet utifrån deras dynamiska och snabbrörliga arbetssätt online som vi ville hjälpa dem att realisera även i butik. Ser vi tillbaka i tiden har ESL mestadels används av livsmedelsbutiker, elektronikbutiker, byggvaruhus och apotek. Det vi ser nu är ett stort intresse från resten av retailbranchen som också ser fördelarna med att digitalisera sina butiker. Vi ser fram emot att fortsätta vidareutvecklingen av butikskoncept inom Svenssons med hjälp av alla möjligheter som ESL erbjuder” säger David Göransson, Retail Business Area Manager, Idnet.

För mer information, kontakta David Göransson på Idnet, 0760 36 71 76