Mirza Beculic

Medarbetarporträtt

Mirza Beculic

Vad gör du en alldeles vanlig dag på jobbet som applikationskonsult?
Dagarna kan vara ganska varierande beroende på vad våra kunder behöver ha hjälp med. Det kan handla om att vi t.ex. sätter upp deras miljö för SOTI och elektroniska hyllkantsetiketter och har ansvar för att ”sköta allt”, medans vi i andra sammanhang ger råd på hur kunden skall använda sin miljö på bästa sätt. Jag är också med i vissa pre-sales aktiviteter så det kan bli en del möten på en vecka, både interna och med kunder. Jag brukar försöka hinna med att spela lite pingis med kollegorna någon gång under dagen också men det kanske mer handlar om mig än om rollen som applikationskonsult.

Vad är ditt bästa tips till dem som funderar på att söka tjänsten som applikationskonsult gällande de viktigaste egenskaperna och kompetenserna ?
Jag tycker att man alltid först och främst skall vara sig själv.  Men om jag skall lyfta saker som är extra viktiga i rollen som applikationskonsult så skulle jag säga att det är att man har ett intresse för teknik. Andra saker som är nödvändiga är att man är lyhörd, har intiativförmåga  och mod att testa nya idéer.  En klar fördel är om man har jobbat i något eller några av dem system vi jobbar med eller om man kanske har varit i liknande branscher tidigare. 

Vad är bäst med att jobba på Idnet?
Det bästa med att jobba på Idnet är att man kommer väldigt snabbt in i gänget och alla är väldigt trevliga. Man har frihet under eget ansvar, det är väldigt viktigt för mig personligen. Det finns stor utvecklingspotential då bolaget i sig växer snabbt. Dessutom finns det många bra matställen nära kontoret, bara en sån sak .