Nyheter 07.04.20

E-handelsföretaget NA-KD investerar i WMS-system levererat av Idnet AB

Under augusti driftsätte e-handelsföretaget NA-KD sitt nya automatlager i Sverige, ett lager som inledningsvis kommer att hantera uppåt 1000 orders per timme för den nordiska marknaden. NA-KD, som levererar mode, grundades 2015 och är idag en av Europas 20 snabbaste växande verksamheter.

”Snabba leveranser är A&O i e-handeln. Ett lagers WMS är själva grunden till att processa orders på ett snabbt och effektivt vis” säger Oscar von Konow, COO på NA-KD.

Systemet som Idnet levererar och som NA-KD valt heter Scale och kommer från världsledande Manhattan Associates. ”Med Scale får NA-KD ett WMS-system som både hanterar dagens utmaningar och samtidigt kan konfigureras för framtida okända behov, alltså helt perfekt för alla bolag med snabba svängningar och ändrade volymer” säger Jonas Arvidsson, affärsområdesansvarig för WMS på Idnet AB. ”Vi är jättestolta att få vara en del av NA-KDs tillväxtresa”, säger Jonas.

”Manhattan erbjuder en global och välrenommerad helhetslösning. En viktig faktor i valet var att Manhattan-lösningen minimerar behovet av specifik funktionsutveckling och att vi därmed istället kan fokusera på en snabb implementering och go live” fortsätter Oscar.

”Utöver att få ett WMS i världsklass var det viktigt för oss att välja en systemleverantör som kunde leverera projektet i tid och enligt budget. Vi är mycket nöjda med valet av Manhattan och Idnet som systemleverantör” avslutar Oscar.

För mer information om Manhattan Scale och WMS, kontakta Jonas Arvidsson på 0708-14 40 38