Nyheter 03.10.23

Idnet AB sluter nytt ramavtal med ICA gällande digitalisering av butik

Under många år har Idnet och ICA samarbetat kring effektivisering och optimering av ICAs lagerverksamhet. Parterna kommer nu att utöka samarbetet genom att Idnet ges möjlighet att erbjuda ICA-handlarna ESL-lösningar (elektroniska hyllkantsetiketter) för att effektivisera sin butiksdrift.

 Idnets lösning hjälper ICA-handlarna att effektivisera sina butiker genom enklare prisadministration och varupåfyllnad. Lösningen är integrerad med ICAs centrala system vilket innebär att handlarna får tillgång till den produktdata och de priser som är relevanta för just dem. Butikerna väljer om de vill installera lösningen själva eller om Idnet ska utföra installationen åt dem. Framåt kommer Idnet, och ICA att samarbeta för att ytterligare funktioner införs, t.ex. för att effektivisera processer som inventering, out-of-shelf*

”Det känns fantastiskt roligt att ICA ger oss förtroende att börja leverera ESL till sina handlare. Lösningen som vi levererar har under de senaste åren valts av merparten av alla stora dagligvarukedjor i Norden. Vi ser fram emot att komma i kontakt med fler ICA handlare för att ta fram bästa lösningen just för dem och få ut mest möjliga värde av sin investering. ” säger David Göransson, Retail Business Area Manager på Idnet.

* out-of-shelf”-funktionen hjälper till att identifiera produkternas position, analysera varje produkts prestation samt notifiera personalen om produkter som är slut på hyllan och/eller som behöver frontas.