Elektroskandia

Kundcase

Elektroskandia

Elektroskandia är Sveriges ledande elgrossist. Servicenivån ska överträffa förväntningarna. Förutom att erbjuda det bredaste sortimentet, sätter deras logistiklösningar nivån i branschen. Logistik är motorn i allt Elektroskandia gör.

 

Kundunika lager är ett exempel.
Elektroskandias kund Mälarenergi Elnät AB har två förråd, i Köping och Västerås, och båda är s.k. kundunika lager. Det innebär att lagren ägs av Elektroskandia och Mälarenergi betalar för produkterna först när de plockas ut från lagret. Med hjälp av en handdator registreras orderuppgifterna som sänds vidare till Elektroskandia.

– På våra två lager har vi artiklar som används dels till den dagliga verksamheten dels vid driftstopp. Det är t.ex. kabel, skarvboxar för att skarva kabel etc. Det är rätt så mycket artiklar på lager. En fördel för oss har varit att vi kunnat ta bort våra egna lager som bara kostade pengar. Nu har vi hela tiden uppdaterade lager som fylls på hela tiden vartefter vi plockar ut produkter till produktionen. Det fungerar mycket bra och smidigt med Elektroskandia, säger Gunnar Gustavsson, förrådsansvarig på Mälarenergi Elnät Service i Västerås.

Kundcase