Nilson Group

Kundcase

Nilson Group

Nilson Group är skobranschens ledande detaljistföretag i Sverige. När det var dags att ta fram en ny, modern plattform för mobila arbetsrutiner i butik, föll valet på Idnet Retail.

 

En av de stora utmaningarna som dagens butikskedjor står inför är hur man på bästa sätt kan serva sin kund i butiken. Ökad konkurrens, dels från andra kedjor och dels från den tekniska utvecklingen liksom svängande konjunkturer gör det allt viktigare att frigöra tid för personalen så att de kan vara maximalt synlig i butiksarbetet.

Nilson Group bestämde sig därför för att utöka sina befintliga mobila arbetsrutiner i butik och med Idnet Retail fick man en helt ny plattform som möjliggör detta. Man behöver inte längre lämna kunden ensam för att kontrollera tillgängliga storlekar. Med hjälp av handdatorer görs artikelfrågor ute vid skohyllan och personalen har direkt information om lagersaldo och leveranser. Att göra inventering går säkrare och snabbare och kan göras utan att butiken behöver stängas.

Sedan tidigare har Idnet och Nilson Group ett mångårigt samarbete kring hårdvara i form av handdatorer och skrivare. Genom att addera Idnet Retail och ytterligare mobila arbetsrutiner i butik har Nilson Group nu en framtidssäkrad helhetslösning som kan växa i takt med verksamhetens behov.

Kundcase