Skånemejerier

Kundcase

Skånemejerier

Röststyrd plockning används på kyllagret på Skånemejerier i Malmö. Systemet kallas Pick by Voice och har integrerats med affärssystemet M3, som bland annat hanterar ordrar och fakturering.

 

– Med det nya systemet har felplocken minskat. Jag tycker också att säkerheten är bättre. Nu har man två fria händer och man behöver inte titta på en plocklista när man arbetar, säger Essam Agha på kyllagret i Malmö.

Essam förklarar hur det röststyrda systemet fungerar:

– Varje plockare har en egen användarprofil så att systemet förstår vad han eller hon säger. Varje användare har också själv lagt in sin egna versioner av röstkommandon som används under arbetet. På så sätt tar systemet hänsyn till dialekt och hur och var och en uttalar de olika orden och fraserna. Man kan också välja kvinnlig eller manlig röst och hur fort rösten ska prata. Sammanlagt finns det 36 ord och fraser som används under arbetet.

Det finns också ett program som i realtid bevakar att varje plockning blir rätt. Eventuella fel meddelas till lagerarbetaren som kan kontrollera plockningen och jämföra med följesedeln. Plockaren kan om det behövs kontakta en administratör som kan kontrollera ordern och felsöka.

– Jag tycker att systemet är praktiskt och säkert. Man har två fria händer och behöver inte titta på en plocklista hela tiden. Felplocken har minskat och leveranssäkerheten har ökat, avslutar Essam.

Kundcase